Tiffany


Bij Tiffany denkt men aan die prachtige lampen, maar Tiffany kan ook uitstekend worden gecombineerd met glas in lood panelen betreffende binnen decoraties. Een mooi voorzetraam uitgevoerd in Tiffany of raam hanger is vaak een lust voor het oog.

Voordeel van deze techniek is dat er veel kleinere structuren mee kunnen gemaakt. Bij Tiffany gebruikt men hoofdzakelijk opalecentglas deze is matig tot niet lichtdoorlatend maar het heeft heel mooie kleur structuren op zich al een genot om naar te kijken.

De kwaliteit van een Tiffany werkstuk is naast glas en kleur kwaliteit ook te zien aan de soldeer naden, deze moeten mooi bol en fijntjes zijn, overal even dik/breed  hieraan is dan ook te zien of het goedkope import is of degelijke Hollandse kwaliteit. Een Tiffany werkstuk is dan ook zeer arbeidsintensief werkstukken van 1 à 2 honderd uur is geen uitzondering.

De Tiffany techniek is het meest geschikt om mee te beginnen. Men leert met fijne structuren te werken, glas te snijden, slijpen en secuur te solderen. Ook het werken met, het voor Tiffany uitermate geschikte en mooie opalecentglas, is een geweldige ervaring.